In association with:

 

 
FELHASZNÁLÓI FIÓK
(hamarosan)
RENDELHETŐ TERMÉKEINK
(hamarosan)
   
 

 

 
 
 

Karbon-semlegesítés

Hibrid technológia, bioetanol, biodízel, elektromos hajtás, CNG technológia, tüzelőanyag cella...

...és még sorolhatnánk mi minden szól a környezetkímélésről az autógyártásban. Legyünk őszinték: az autósport -annak ellenére, hogy részt vesz a zöld technológiák fejlesztésében-, önmagában nem környezetbarát sport. Lehetőségeinken belül ezen szerettünk volna változtatni, amikor együttműködési megállapodást kötöttünk a Carbon Solutions Global Ltd. magyarországi leányvállalatával az általunk beépített bukóketrecek carbon-semlegesítésére.

A tulajdonképpeni semlegesítés úgy történik, hogy a károsanyag kibocsátás mértékének megfelelő mennyiségű karbon kredit "nyugdíjaztatásával" olyan környezetbarát technologiákat támogatunk, mint például a szélerőművek, napenergia-rendszerek stb. Erről bővebben a Carbon Solutions Global honlapján szerezhetnek információt.


Bukóketrec életciklus elemzés:

LCA Assessment_Race Car.pdf

A karbonsemlegesítést igazoló certifikátot mellékeljük a bukóketrec dokumentációjához, a bukóketrecre pedig felkerül az azonos számmal ellátott karbonsemlegességet igazoló matrica.

Az úgynevezett "karbonlábnyom" kiszámítását a cég szakemberei végezték el. A vizsgálat a bukóketrec teljes "életciklusára" vonatkozik, azaz végigköveti a károsanyag kibocsátást a vasérc bányászatától a gyártási folyamatokon keresztül majdani megsemmisítésig. A számítás során a figyelembe vették a:

- csövek, lemezek gyártását,
- a felhasznált segédanyagokat (vágó és csiszolókorongok, gázok, hegesztőanyagok stb.)
- a felhasznált energiát
- a felsoroltak szállítási költségeit

A gyártás és beépítés károsanyag kibocsátásán felül, az autók/karosszériák Európán belüli műhelyünkbe és az ügyfélhez történő visszaszállítás során keletkező kibocsátást is semlegesítjük.

A kibocsátás ellentételezésének egysége 1 tonna (CO2), ami 1 db karbon kredit nyugdíjazásával semlegesíthető. Egy darab bukóketrec beépítése és a szállítás során az életciklus elemzés szerinti kibocsátás kb. 0,4 tonna. Az ilyen teljesítések alkalmával egy kreditet nyugdíjaztatunk, tehát a "maradék" 0,6 kredit bőségesen elég arra, hogy fedezze az egyéb elvégzett karosszéria-munkák károsanyag kibocsátásának ellentételezését is. 

   

 

 

 

   
 
webdesign: réthey team